Amb una destacada participació de 400 atletes, entre adults i infantils, es va celebrar l'onzena edició dels 10 km de Vallhonesta i, paral·lelament, les minicurses a Sant Vicenç de Castellet. L'organització va anar a càrrec del Club Esquaix Atlètic Castellet, amb la col·laboració de l'Ajuntament santvicentí i de diferents empreses i entitats, com la UBIC i la FUB.

El vencedor absolut va ser l'atleta de Berga Xavier Tomasa, amb un temps de 39' 24'', seguit de Marc Valdés, amb 40' 13'', ambdós de l'AC Barcelona; en 3a posició va entrar Diego Muñoz, del CF Viladecavalls, amb un temps de 40' 38''. Entre les fèmines, el triomf va ser per a Raquel Prats, amb 51' 48'', seguida de la corredora local Vanessa Milla, amb 52' 05'', i de Mayte Rivero, del CEAC, amb 55' 57''.

Cal destacar la duresa del circuit, amb un desnivell acumulat de 840 m, per l'entorn natural de Sant Vicenç de Castellet. En el repte de l'hora, 165 atletes van aconseguir fer el circuit per sota de 60 minuts, i per això van tenir com a obsequi una ampolla de vi de la terra. A l'arribada, tots els participants van rebre la samarreta finisher Vallhonesta. Tots els participants en les curses infantils van rebre una medalla i es van fer una foto al podi.

El vencedor, Xavier Tomasa, va comentar que "el circuit té una primera part, sortint del poble, amb una pujada molt marcada de 3 km, després, una baixada d'1,5 km, on m'he posat al davant. Seguidament, la cursa torna a pujar fins al km 7, i la resta és tot baixada".