El Barça i el Sevilla dirimeixen avui un duel d'altura al qual els dos equips arriben amb la pressió compartida de no poder fallar malgrat les baixes que afecten tots dos, les d'Andrés Iniesta i l'argentí Leo Messi com les més destacades en els blaugrana i fins a set en els andalusos. Després d'una temporada d'èxit i gairebé sense jugadors a la infermeria, el Barça afronta ara un curs esgotat per les lesions, i l'últim partit abans de la segona parada per les seleccions, amb el seu equip en quadre i al límit de vímets.

Els blaugrana arriben a Sevilla en aquesta situació, encara que a la porteria recuperen el xilè Claudio Bravo, que molt probablement podria tornar a la titularitat, després d'un llarg periple de l'alemany Ter Stegen sota pals i sense rival, que ha alternat bones actuacions amb errors indiscutibles. Una de les grans sorpreses aquests últims dies arriba des de la Masia, on dos jugadors oblidats la temporada passada, com Munir i Sergi Roberto, han fet partits de molt alt nivell. El primer, amb titularitats en les quals molts dels últims gols han partit de passades des de les seves botes, i el segon, un comodí al lateral dret, que si bé a Vigo quan va tornar al centre del camp van signar una actuació més aviat pobra, contra el Leverkusen la seva aparició a la segona part va decantar la balança.

Davant, amb la baixa de Messi, Neymar continua sense arrencar, mentre que els gols els carrega Luis Suárez, que està en un moment esplèndid i transmet molta confiança com a ariet, tot i el baix nivell d'encert del Barça davant la meta rival.

Gran expectació

De la seva banda, el conjunt d'Unai Emery, malgrat guanyar la jornada passada el seu primer partit en aquesta Lliga amb molt patiment (3-2 al Rayo), és cinquè per la cua i arriba al partit immers en una crisi d'identitat, de joc i de resultats, sobretot després de la seva penosa imatge de dimercres contra la Juventus (2-0) a la Lliga de Campions.

El Sevilla, que va generar gran expectació per la confecció de la seva plantilla per tornar a la Champions, no ha trobat encara el seu segell, sembla estar a la deriva i pateix una preocupant falta de conjunció dels nous. A més, no controla els partits i peca d'un atac poc fluid, com va demostrar a Torí, amb una sola rematada a porta.

Emery sap que la reacció ha d'arribar ara i considera que la visita del Barça al Pizjuán, que estarà ple en els seus 42.500 seients en haver-se esgotat les entrades, és l'ocasió perfecta per començar a ressorgir i perquè el seu equip faci "passos endavant". L'inconvenient, com els passa als blaugrana, són les baixes que té en seguir lesionats el porter Beto, tres centrals -Adil Rami, Daniel Carrizo i Nico Pareja-, el lateral Sergio Escudero, el migcampista Éver Banega i el davanter Gaël Kakuta. A més, són dubte l'extrem Vitolo i el punta Fernando Llorente.