El manacorí Rafa Nadal va superar per 7-6, 6-7 i 7-6 el potent i veterà croat Ivo Karlovic i va accedir als vuitens de final del Masters 1.000 de Xangai, on avui s'enfrontarà al canadenc Milos Raonic. Aquest també va tenir molts problemes per vèncer Roberto Bautista per 6-4, 6-7 i 7-6.

Nadal continua dient que els tornejos que falten per acabar la temporada són, per a ell, "un escalfament de cara a la temporada vinent", i es va mostrar content d'haver guanyat "per 7-6 en el darrer set, perquè significa haver superat una prova important" en aquest desenvolupament.

La jornada va tenir poques sorpreses. Una de relativa va ser la derrota de David Ferrer contra el prometedor australià Bernard Tomic, davant del qual va cedir per 6-4 i 6-2. En la jornada d'ahir també van passar ronda John Isner, Kei Nishikori, Kevin Anderson, Tomas Berdych, Gilles Simon, Andy Murray, Novak Djokovic, Stan Wawrinka i Richard Gasquet, a més del toledà Feliciano López, que va superar l'alemany Dominic Thiem en tres disputats sets, per 6-7, 7-6 i 6-3.

Avui torna a la pista la sensació del torneig, el barceloní Albert Ramos, que tindrà un adversari dur de rosegar en el francès Jo-Wilfried Tsonga, un especialista en superfície ràpida.