El tennista de Manacor Rafael Nadal, número 8 del món, va perdre a les semifinals del Masters 1000 de Xangai davant del francès Jo Wildred Tsonga, número 16 del món, per 6-4, 0-6 i 7-5, qui jugarà amb Djokovic a la final. El balear es va descentrar durant sis jocs al primer set, però es va refer al segon sense donar treva al francès, que no va tornar a guanyar un joc fins al 1-1 de la tercera mànega. Durant uns quants jocs, Nadal va prendre la iniciativa i es posava un punt per davant una i altra vegada, tot i que el francès reaccionava ràpidament amb contundència.

Al final del matx, el tennista manacorí felicitava al seu rival pel triomf. "He perdut amb un tennista que ha jugat molt bé. Ell ha estat un xic millor que jo, no molt però sí una miqueta més, i per això jugarà la final". De fet va destacar que "només he perdut el servei en tres ocasions durant tot el torneig", dues contra Tsonga i una contra Karlovic, el que significa que "estic jugant bé, amb la determinació adequada".

De la seva derrota d'ahir va assegurar que "no va ser per ansietat ni per haver pres males decisions, ni per haver jugat amb covardia. Vaig fer el que creia que havia de fer, vaig tenir especialment el cap fred com per rectificar després dels sis primers jocs i després vaig tornar a prendre la iniciativa". Per Nadal, el més positiu ha estat que està en el camí de recuperar el seu millor joc.