Mascherano admet als tribunals haver defraudat 1,5 milions

Hisenda reclama al futbolista argentí imports corresponents als seus drets d'imatge no declarats dels anys 2011 i 2012

29.10.2015 | 17:16
El jugador del Barça Javier Mascherano sortint dels jutjats.

El jugador argentí del F.C. Barcelona Javier Mascherano ha admès avui, en seu judicial, haver defraudat 1,5 milions d'euros corresponents als anys 2011 i 2012.

Acompanyat pel seu advocat, David Aineto, el defensa blaugrana ha comparegut al jutjat d'instrucció número 9 de Gavà per declarar com a imputat per dos delictes de frau fiscal, que ha reconegut haver comès. Per tant, no ha calgut que la jutgessa Erika López, ni tampoc la fiscal i l'advocat de l'Estat, interroguessin el jugador, que fa unes quantes setmanes ja va tornar els 1,5 milions d'euros defraudats, més 200.000 euros d'interessos.

Hisenda reclama a Mascherano 587.822 euros, corresponents a l'exercici 2011, i 968.907 euros més del 2012, anys en els quals ja residia a Espanya.

Segons la fiscalia, el jugador va usar dues estratègies per a aquest suposat frau: no declarar les rendes obtingudes de Nike a través d'una societat domiciliada a Miami (Estats Units) i simular la cessió dels seus drets d'imatge a una entitat purament instrumental radicada a Madeira (Portugal).

Malgrat haver admès els fets, el procés judicial ara haurà de seguir el seu curs: la jutgessa Erika López tancarà la instrucció en els pròxim dies i dictarà un acte d'obertura de judici oral.

Javier Mascherano, que se n'ha anat amb aspecte seriós i sense fer declaracions a la sortida del jutjat, s'enfronta a penes d'1 a 5 anys per cada delicte fiscal i a una multa que pot fins a sextuplicar la quantitat defrauda.

No obstant això, és més que probable que el cas no arribi a judici i que es dicti una sentència de conformitat entre les parts, ja que el jugador ha admès els dos delictes, ha tornat la quantitat defraudada i podia haver pactat amb la fiscalia l'import de la multa que haurà d'abonar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Buscador de deportes

Enllaços recomanats: Premis cinema