El Barça devia pensar que ja era hora de tenir un partit tranquil. La victòria d'ahir al Coliseum Alfonso Pérez va ser una de les més fàcils de la temporada, sobretot per la poca oposició que va mostrar un Getafe desangelat. En la nit de Halloween, l'equip de Luis Enrique no va ser víctima de cap ensurt, ni en forma de mal resultat, ni de lesió de cap dels seus components. Tres punts que no passaran a la història però que serveixen per mantenir el colideratge amb el Reial Madrid, quan només falten dues jornades per al gran clàssic de la competició.

La primera meitat va ser de domini total del Barça que, en aquesta ocasió, va permetre menys arribades del rival del que sol ser habitual aquesta temporada. A més, la poca gràcia del Getafe traient la pilota des del darrere facilitava la pressió i el robatori de pilotes en zones avançades. Els blaugrana, ahir de groc i amb la senyera a l'esquena, van anar de menys a més. Munir va tenir la primera aproximació, amb una mena de xilena que va anar fora i l'únic ensurt va arribar al minut 13, quan Piqué no va saber tallar una internada de Rodríguez. L'extrem va centrar i Scepovic va rematar fora destorbat per Jordi Alba i Mathieu.

En una sola direcció

Des d'aquest moment, control absolut barcelonista, però amb poques ocasions per les errades en la passada final. Un xut des de lluny de Rakitic i una rematada de cap fluixa de Sergi Roberto van precedir una gran acció de Neymar que va centrar massa fort perquè Suárez no rematés.

El gol, però, ja semblava qüestió de minuts. Roberto Lago va crear un cert perill per la seva banda abans de l'ofensiva definitiva protagonitzada per Luis Suárez. L'uruguaià va fer una centrada perquè Munir no hi arribés, va demanar unes mans a l'àrea i, per fi, va marcar després d'una gran combinació. Neymar aprofundeix per la banda, centra per a Sergi Roberto que, amb una extraordinària passada de taló, facilita el gol a l'exdavanter del Liverpool. El més difícil ja estava fent i els blaugrana es van poder tranquil·litzar fins al descans, ja que gairebé no van tornar a inquietar Guaita.

Neymar, 'superstar'

La segona part va iniciar-se amb una novetat. Luis Enrique devia dir als seus jugadors al vestidor que calia atacar més per les bandes per trencar una defensa madrilenya que s'acumulava al mig. Alves i Alba van començar a arribar més a la línia de fons i, a sobre, va aparèixer Neymar.

El brasiler, autèntic líder de l'equip en absència de Messi, en va tenir prou amb un cop de colze d'un vell amic, el lateral uruguaià Damián Suárez, amb qui ja havia tingut més d'una disputa quan aquest actuava a l'Elx, per acabar-se de motivar. Va prendre l'esfèrica i va començar a inventar.

La resolució del partit, però, va arribar en un moment en què els blaugrana havien abaixat el pistó. Busquets havia evitat una rematada de Víctor Rodríguez i el Getafe havia provocat dos córners seguits. En el segon, però, Bravo reté la pilota després de la centrada, la dóna amb la mà a Sergi Roberto, aquest fa una cavalcada per la dreta i du a terme una centrada brillant que Neymar millora amb una volea que pica a terra i supera Guaita. Partit solucionat.

Perquè en la més de mitja hora que encara faltava només va destacar el recital del brasiler. Va anar cap al mig i des d'allà va assistir els seus companys. Primer va fer un mal xut després d'una paret amb Suárez; després remata malament amb tot a favor i, finalment, es rifa Juan Rodríguez i deixa Jordi Alba sol davant del porter, que desvia l'esfèrica no se sap ben bé com.

El Barça, a més, va tenir temps de fer reaparèixer Iniesta després d'un mes fora de combat, donar descans a un Sergi Roberto cada dia més decisiu i deixar passar l'estona a l'espera que arribin compromisos més exigents.