Tal com va succeir la temporada passada, l'Eibar s'està convertint en l'equip revelació de la primera part de la temporada. El conjunt guipuscoà, que va descendir aleshores i que continua a Primera per culpa de la sanció a l'Elx, va derrotar ahir el Rayo Vallecano per 1-0 i va ascendir a la sisena posició de la lliga en detriment d'un Deportivo de la Corunya que havia empatat el seu partit de divendres.

L'equip de Mendilibar, que té una plantilla més experimentada a la màxima categoria que la del seu debut, va tenir-ne prou, ahir, amb un autogol del central Diego Llorente a la primera part per sumar tres punts més. Com sol ser habitual en els partits en què actua l'equip madrileny, hi va haver moltes arribades a les porteries, però la falta de punteria va propiciar que el marcador ja no es mogués més.

En els altres dos partits jugats ahir a la tarda, les figures van ser dues joves promeses. A Gijón, el croat cedit pel Barça Alen Halilovic, de 19 anys, va ser la referència de l'Sporting en una victòria contra el Màlaga (1-0) que l'ajuda a escapar de la zona calenta. El balcànic va anotar l'únic gol del partit en aprofitar una inferioritat numèrica momentània dels andalusos per arrencar, combinar i rematar lluny de l'abast de Kameni. Durant la resta del partit va distribuir joc i va estar a punt de marcar el seu segon gol.

Més tard, al Benito Villamarín, el protagonista va ser el davanter de l'Athletic Iñaki Williams, de 21 anys, va fer els dos primers gols del seu equip contra un Betis molt irregular. Rubén Castro va reduir la diferència des del punt de penal amb 23 minuts encara per jugar, però el navarrès Raúl García va marcar l'1-3 tres minuts abans del final i tot es va acabar.