Esportivament parlant, el partit d'ahir entre el Barça i el Bate tenia poc per oferir a priori. Era força il·lògic pensar que els bielorussos, que ja van demostrar la seva poca competitivitat a casa, donessin la sorpresa al Camp Nou. Sí que eren importants d'altres qüestions, com ara el 4-4-2 tàctic que Luis Enrique va fer sortir d'inici, amb Iniesta de mitja punta, per anar-se preparant per a una eventual baixa de Messi en el clàssic del Bernabéu. L'invent només va poder durar 19 minuts, el temps que va trigar Rakitic a fer-se una nova lesió muscular, en el seu cas al bessó de la cama dreta. És baixa segura per jugar diumenge.

Fins aleshores, i després, la primera part va ser molt espesa. Els visitants pressionaven mentre els duraven les forces i el Barça tampoc no exposava més del necessari. Una acció amb arribada a la contra de Neymar va ser el més destacat fins al gol. Aquest va arribar després que Munir li agafés una lipotímia quan va notar la mà d'un jugador rival a l'espatlla esquerra. Penal i Neymar, novament sense carrera prèvia, obre la llauna. En els últims minuts, només una aproximació d'Adriano i un recital de sang freda de Ter Stegen, novament imbatut ahir, en driblar un contrari al banderí de córner.

Passejada i descans

El ritme de la segona part va ser semblant, però cada minut que passava el Bate notava més el cansament i la seva falta de recursos. Davant d'aquesta situació, Neymar va intentar fer xalar el personal i va capitalitzar gairebé totes les accions d'atac del seu equip. Munir, poc actiu ahir, va avisar abans de l'arribada del segon gol. Novament Neymar entra per l'esquerra, cedeix al seu soci Suárez qui, en una acció marca de la casa, es regira i de puntera bat un sorprès Txèrnik.

Aleshores va arribar el moment de donar descans a Iniesta, i més tard a Busquets, pensant, per exemple, en el difícil duel contra el Vila-real de diumenge. Neymar era l'únic que en volia més i ho va intentar a la mitja volta i de xilena, sense encert. La seva recompensa va arribar set minuts abans del final, quan va rebre la passada de la mort de Suárez i va fer el tercer del seu equip. El Barça no és matemàticament a vuitens per la victòria a última hora de la Roma sobre el Leverkusen, però té molt camí fet per arribar-hi.