Toni Bou o Adam Raga. No hi ha més aspirants que ells dos per ser campions estatals de trial. De fet, des del 2004, el títol només porta aquests dos noms propis. Bou es presenta a Cal Rosal després de fer una remuntada i té 2 punts de diferència en la classificació (109 a 107) respecte al pilot d'Ulldecona, qui, als 33 anys, està sent competitiu amb el nou model TRS dissenyat pel gran excampió Jordi Tarrés, que encara té el rècord (9) de títol de campió d'Espanya. Si el pierenc Bou venç diumenge, sumarà 7 títols i deixarà ja enrere

Toni Gorgot (6). Adam Raga en té 5, però el darrer és del 2010.

Avui hi haurà l'obertura, a partir de les 15 hores, ubicada al nucli urbà de Cal Rosal. A les 19 hores es farà la reunió del president del jurat i els organitzadors del Moto Club Baix Berguedà. Demà, de 10 a 13 hores hi haurà una zona d'entrenament. De les 14 a les 17 hores els pilots ja podran visitar les diferents zones. Diumenge, el primer pilot sortirà a les 8.30 del matí i la cerimònia de lliurament de trofeus serà a partir de les 15.30. Les categories de TR-1, TR-2, TR-3 i Júnior faran un total de dotze zones i les altres categories en faran deu. La zona indoor i també la secretaria de la prova se situaran a la zona urbana de Cal Rosal.

El Moto Club Baix Berguedà es prepara per a la gran cita del mes d'abril, quan acollirà, per primera vegada, una prova del campionat del món de trial.