El director esportiu del ral·li Dakar, l'avianès Marc Coma, va anunciar ahir un Dakar en el qual "hem buscat anar contra l'evolució, perquè els avenços tècnics maten l'aventura. L'aventura es troba en l'imprevisible, en la sorpresa, i el Dakar sempre ha estat aventura".

La prova d'enguany, que s'ha vist amb la impossibilitat de passar per Xile i Perú per motius econòmics, se centrarà en Argentina i Bolívia. En principi, per la falta d'etapes al desert d'Atacama i al peruà, va semblar que seria més fàcil que darrerament. Coma, però, ha anunciat que tindrà jornades "difícils de gestionar" per als participants, que "no podran sortir al matí amb l'únic pensament de rodar a fons".

Petits tocs

Acabat d'arribar a l'organització, Coma només ha pogut introduir petits tocs al desenvolupament de la cursa, com ara el de modificar totalment l'ordre de sortida de l'etapa de la vall de Fiambalá, tres dies abans del final del ral·li. "Els pilots sortiran en funció del temps del dia anterior i amb els cotxes, les motos i els camions barrejats, la qual cosa farà la cursa molt menys previsible. Els copilots tindran més protagonisme i per a les motos tot el que succeeixi serà més complex des del punt de vista tàctic"