El serbi Novak Djokovic, número 1 del món, va fer bons ahir els pronòstics i va derrotar en les semifinals del Masters de Londres l'espanyol Rafa Nadal, per 6-3 i 6-3, en 79 minuts. Djokovic, vigent campió del torneig, lluitarà avui per revalidar el seu títol a la capital britànica davant del suís Roger Federer, que es va imposar al seu compatriota Stan Wawrinka per 7-5 i 6-3.

Nadal va buscar donar la sorpresa després d'una bona setmana, amb sensacions positives, en la qual va aconseguir imposar-se en la fase de grups a Andry Murray, Wawrinka i David Ferrer, números dos, quatre i set del rànquing respectivament. Però davant va tenir un Djokovic que aquesta temporada ha guanyat tres dels quatre tornejos del Grand Slam i que només havia perdut sis partits.

El serbi, que ja s'havia imposat al manacorí en els darrers tres enfrontaments, tots aquest any, va començar el duel amb un servei directe, premonitori del que seria el partit. Va guanyar el seu primer servei amb comoditat, va trencar un Rafa que en els primers tres jocs només va aconseguir quatre punts i es va col·locar ràpidament en un contundent 3-0.

El ritme imposat per Djokovic va ser massa fort per a un Nadal desconnectat, sense resposta i que no va oferir resistència.