L'Ultra Pirineu de Bagà i la Marató de Montserrat de Collbató han estat incloses en el calendari de les Skyrunner Series d'Espanya, Andorra i Portugal de la temporada que ve. La competició berguedana formarà part de les Ultra Series i la del Baix Nord, de les Sky Series de l'any vinent.

D'aquesta manera, el proper 24 de setembre es farà l'Ultra Pirineu, última prova de les Ultra Series, amb una distància de 110 quilòmetres i 6.800 metres de desnivell positiu. Amb anterioritat s'hauran disputat la Transvulcània, a l'illa de la Palma (7 de maig), la Santana Ultra Skymarathon de Madeira, a Portugal (4 de juny), l'Ultra Mític Andorra d'Ordino (15 de juliol) i l'Epic Run d'Aigüestortes de Barruera i Vall de Boí (23 de juliol). Posteriorment a aquestes cinc curses hi haurà l'autèntic final del vesta amb el Campionat Nacional Ultra, que es farà a Aitana (Alacant) el 12 de novembre, l'anomenat Desafío Lurbel Aitana.

Pel que fa a les Sky Series, la Marató de Montserrat serà la primera prova del calendari, el 8 de maig, una competició de 42 quilòmetres i 2.550 m de desnivell positiu. A part d'aquesta cursa, hi haurà la de Zegama (22 de maig), Vilaller (5 de juny), la Marató dels Cims d'Ordino (15 de juny), l'Epic Run de Barruera (23 de juliol), la Comapedrosa d'Arinsal (31 de juliol) i la Sagra Skyrace de la Puebla de Don Fadrique (25 de setembre). Es clourà tot amb el campionat nacional a Zeanuri (Biscaia).

Sèries verticals a fora

També es va donar a conèixer el calendari de les curses verticals i no n'hi ha cap que es faci a casa nostra. En total hi haurà set proves, algunes de les quals coincideixen amb les anteriors, com al Transvulcània, la de Zegama i la de Barruera. També s'hi faran la Casamanya a Ordino, la cursa d'Arredondo, a Cantàbria, La Sarga, a Villaverda de Guadalimar (Albacete) i la de Vallnord, a Arinsal.