El millor Barça de la temporada rebrà aquesta tarda un equip, la Reial Societat, que va marcar un punt d'inflexió en l'exercici passat després de superar els blaugrana a Anoeta el mes de gener. Aquest cop, els guipuscoans arriben revitalitzats per la presència de l'exentrenador del Barça B fins a la temporada passada, un Eusebio Sacristán que va debutar amb triomf (2-0) contra el Sevilla.

No s'espera que l'equip de Luis Enrique faci gaires variacions sobre l'onze tipus dels darrers dies, el que va guanyar al Bernabéu, amb la introducció de Messi, i el que va apallissar la Roma. Només queda a l'aire la titularitat de Busquets, amb molèsties els últims dies. Sergi Roberto és baixa pel cop a un turmell que va rebre en el partit de Champions.

Messi no està al 100%

En la roda de premsa prèvia al partit, Luis Enrique, el tècnic barcelonista, va reconèixer que la seva principal estrella, Leo Messi, encara no es troba al cent per cent de forma després de la seva lesió, però no creu que per això l'argentí no hagi deixat de ser l'element més desequilibrant. Segons ell, "a Messi l'he vist bé, però necessita més ritme de competició".

Pel que fa al partit d'avui, i al fet d'enfrontar-se a Eusebio, va admetre que "coneix el Barça des de dins i té totes les possibles solucions. Molts tècnics també ho saben. Jo ho sabia fa dos anys quan em vaig enfrontar al Barça amb el Celta. Però al final, Messi agafa la pilota i en regateja tres. Pot ser que sàpiga les solucions, però al final han de ser efectives".

Illarramendi és baixa

Pel que fa a la Reial Societat, té la baixa sensible de l'exmadridista Asier Illarramendi per sanció. A més, tampoc no podran jugar el davanter Jonathas, ni el centrecampista Zurutuza, tots dos lesionats. En canvi, arriba amb Imanol Agirretxe, el màxim golejador espanyol de la lliga, amb nou gols, i podria entrar a l'equip el mexicà Vela en el lloc de Bruma.