Encara tocat pel segon empat evitable consecutiu a la Lliga, la nombrosa expedició del FC Barcelona va emprendre ahir el viatge cap al Japó. Un vol directe de tretze hores que havia de fer que arribés a Yokohama la matinada passada l'ha de conduir al seu tercer Mundial de Clubs, després dels guanyats el 2009, als Emirats Àrabs, i el 2011, al mateix escenari d'aquesta ocasió.

Els blaugrana viatgen amb els dinou jugadors que ara mateix es troben en bon estat de salut, inclosos Arda Turan i Aleix Vidal, que encara no poden jugar per la sanció de la FIFA, i els lesionats Neymar i Douglas. El primer s'espera que pugui estar recuperat per a una hipotètica final, el proper diumenge, després de la lesió a l'adductor de la cama esquerra que es va fer abans del partit de Champions, a Leverkusen. Luis Enrique també s'ha endut a terres nipones dos jugadors del filial, els centrecampistes Sergi Samper i Gerard Gumbau.

L'equip va marxar encara molest per l'empat de dissabte contra el Deportivo, el segon de manera consecutiva a la Lliga en partits que semblaven dominats i tancats. Els canvis del tècnic, intentant reservar homes com Rakitic o Jordi Alba, van pesar de manera negativa i ara l'equip intentarà aconseguir el segon títol de la temporada, després de la Supercopa d'Europa, per treure's el mal gust de boca.

Dormir set hores a l'avió

En el viatge d'ahir, un dels objectius va ser que els jugadors ja s'adaptessin a l'horari japonès. Per això, es va recomanar que es dormís entre sis i set hores a l'avió, ja que s'havia d'arribar al voltant de dos quarts de vuit del matí, hora japonesa, a Tòquio. A partir d'aquest moment, s'esperava el trasllat des de l'avió, una migdiada anticipada abans de dinar, no dormir després de menjar i un entrenament obert al vespre. En aquell moment es coneixerà el resultat del sorteig de la Lliga de Campions, del qual s'ha de saber el rival per als vuitens de final. Ahir, per adaptar-se a aquestes condicions, Messi ja va posar-se el pijama a l'avió, com va mostrar a les xarxes socials.