Els capricis del calendari han volgut que l'Espanyol i el Barça s'hagin de veure les cares tres cops en els propers onze dies. Avui s'inicia aquesta sèrie amb l'únic dels tres partits corresponent a la lliga, a l'estadi de Cornellà-El Prat. El Barça necessita vèncer per no ser superat per un Atlètic de Madrid que rep al vespre el Llevant. Per la seva banda, l'Espanyol vol donar una alegria a la seva afició i alhora recuperar les sensacions dels dos primers partits amb Galca a la banqueta, després de l'aturada que va significar la clara derrota de dimecres a Sevilla.

El Barça afronta l'últim partit sense Aleix Vidal i Arda Turan, que ja podran jugar en Copa dimecres, al Camp Nou, contra el mateix rival, i enmig de rumors sobre els fitxatges de Denis Suárez i Nolito. Una altra bona notícia és la recuperació del lateral Douglas. Luis Enrique va dir ahir que els tres punts d'avui són "bàsics, perquè el rival també necessita guanyar i és un partit que ens obligarà a estar molt atents". Luis Enrique creu que la festivitat d'ahir va provocar que encara no hi hagués ambient de derbi, però opina que a partir d'avui ja es podrà sentir. El Barça pot recuperar Piqué, Alba i Iniesta per a l'equip titular després d'haver descansat contra el Betis.

Galca, sense por

Per la seva banda, Constantin Galca, el tècnic de l'Espanyol, no podrà disposar dels mitjos centres José Alberto Cañas i Víctor Sán-chez per sengles lesions. El tècnic romanès va manifestar ahir que no tem "que el Barça ens passi pel damunt. Això no em preocupa, ja que confio en els meus jugadors, que estan molt connectats i no hi veig cap problema". L'entrenador pensa que "no només ens podem defensar, ja que tenim molt a perdre si ho fem" i la seva voluntat és la de "prendre la pilota al Barça". Ahir, l'extrem Burgui, cedit pel Madrid, va escalfar l'ambient en declarar que Piqué "deixa molt a desitjar com a persona".