Els capricis dels sortejos de les competicions per eliminatòries són habituals i donen resultats inesperats. Si en els vuitens de final de la Copa del Rei el Barça es va enfrontar amb l'Espanyol just quan tocava el mateix rival a la lliga, ara ha passat el mateix amb l'adversari dels quarts de final. L'Athletic de Bilbao, equip que visita demà el Camp Nou en l'inici de la segona volta del torneig de la regularitat, serà el rival blaugrana en l'antepenúltima ronda de Copa, que ja comença el proper dimecres, a les nou del vespre.

Serà la tercera vegada que s'enfronten els dos equips en pocs mesos, després de la final de la mateixa competició de l'any passat, guanyada pel Barça (1-3), i de la Supercopa, l'única competició que es va escapar a l'equip de Luis Enrique, amb un sagnant 4-0 a San Mamés i un insuficient empat a un al Camp Nou. Va ser el dia de l'expulsió de Piqué per menysprear un àrbitre assistent. De manera més que curiosa, a final d'agost els dos equips també van jugar tres vegades seguides, ja que la Supercopa va coincidir amb la primera jornada de lliga, pocs dies més tard. El Barça va vèncer aleshores a Bilbao per 0-1, amb un solitari gol de Luis Suárez, que no hi serà aquest cop, per sanció.

Valverde recorda la victòria

Davant d'aquest enfrontament, l'entrenador de l'Athletic, Ernesto Valverde, va declarar ahir que "no és la primera vegada que ens enfrontem a ells a doble partit i la tornada al Camp Nou. Aquell resultat [a la Supercopa] va ser favorable a nosaltres i ho intentarem una altra vegada".

Valverde va afegir que "a ells tampoc no els deu haver fet gràcia. L'experiència dels enfrontaments a l'agost ens diu que els nostres dos primers partits van ser bastant bons, tot i que en el partit de lliga no vam estar tan bé, malgrat que va ser bastant tancat. Acabem de saber els aparellaments del sorteig i hem de preveure com seran els tres partits". L'entrenador extremeny va afegir que "tinc la sensació que quan jugues molt seguit contra un mateix rival, aconse-guir un resultat positiu t'impulsa per al següent. Sumar al partit de lliga de diumenge ens impulsaria de cara a aquesta eliminatòria".

D'altra banda, el directiu responsable del primer equip blaugrana, Javier Bordas, va qualificar l'eliminatòria de "complicada, però el Barça, tal com es troba ara, sempre té un punt de favorit". De tota manera, va voler ser prudent i va dir que "també ho érem en l'última Supercopa d'Espanya i la vam perdre".

Dur rival per a l'Atlètic

De les altres eliminatòries, destaca la que disputaran el Celta i l'Atlètic de Madrid, dos equips que ja es van veure les cares diumenge a Balaídos, amb victòria blanc-i-vermella per 0-2. Caldrà veure si els gallecs poden disposar de Nolito, pretès pel Barça. El València, per la seva banda, jugarà contra Las Palmas com a favorit, però amb la tornada a fora, i el Sevilla s'enfrontarà a l'únic equip de Segona, un Mirandés que ja va ser capaç d'eliminar el Deportivo.