El suís Roger Federer va arribar ahir als 300 triomfs en tornejos del Gran Eslam en superar un dels que es consideren que poden ser successors seu, el búlgar Grigor Dimitrov, per 6-4, 3-6, 6-1 i 6-4. Amb aquesta victòria va arribar als vuitens de final de l'Obert d'Austràlia. Només la nord-americana d'origen txec Martina Navratilova, amb 306 victòries, supera el registre de l'helvètic, primer home que arriba als tres centenars en l'era d'oberts.

Va ser fa setze anys quan Federer va aconseguir la primera victòria en un gran eslam. També va ser a Austràlia. Aleshores va guanyar el nord-americà Michael Chang per 6-4, 6-4 i 7-6. Ahir, l'exnúmero 1 del món, guanyador a Melbourne en quatre ocasions, va poder contenir la reacció del seu rival al segon set i obtenir un triomf senzill. Després del partit va manifestar que "és un fet emocionant, com quan l'any passat vaig arribar als mil triomfs a la meva carrera. És una altra gran xifra per a mi". El seu proper rival, el belga David Goffin, que ahir va derrotar l'austríac Dominic Thiem, no sembla que sigui capaç d'eliminar Federer a vuitens.

De la jornada d'ahir va destacar la victòria de Novak Djokovic sobre Andreas Seppi, amb problemes en els dos últims sets, per 6-1, 7-5 i 7-6, i la del castellonenc Roberto Bautista davant del cap de sèrie número 12 i excampió de l'Open dels Estats Units, el croat Marin Cilic. Bautista va imposar-se per 6-4, 7-6 i 7-5. No va tenir la mateixa sort Guillermo García-López, que va caure en quatre sets davant de Kei Nishikori, a qui va plantar cara fins al final.

Carla Suárez va aprofitar la lesió de la russa Elizaveta Kulitxkova per accedir a vuitens de final. La canària guanyava en aquell moment per 6-4 i 2-0. També van guanyar favorites com Serena Williams i Maria Xaràpova, sense gaires dificultats, i va caure l'última finalista de l'Obert dels Estats Units, la italiana Vinci.