La selecció espanyola femenina de waterpolo va quedar fora del podi de l'Europeu de Belgrad després de caure derrotada contra Itàlia, que ja la va superar a la primera fase. L'equip de Miki Oca haurà de disputar un torneig preolímpic per classificar-se per als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro i, d'aquesta manera, mirar d'igualar o superar la medalla de plata obtinguda a Londres.

Això que Espanya va assolir un primer avantatge de 3-2 favorable gràcies a les anotacions de Maica Garcia, Roser Tarragó i Bea Ortiz, després de remuntar dos marcadors en contra. Pili Peña va fer augmentar la diferència fins a dos gols, tot i que a la mitja part del partit van arribar amb una curta diferència a favor d'un sol gol, després d'una anotació de Roser Tarragó.

L'inici del tercer quart no va ser favorable. Itàlia va capgirar el resultat amb Tania de Mario al capdavant de les operacions, però novament Tarragó i Jennifer Pareja van fer els gols que suposaven el 7-6 amb un parcial de 2-0. Va ser una exclusió de Tarragó, després de l'empat a set gols, la que va començar a avançar el desastre. Pili Peña va obtenir el darrer empat, a nou gols, però Roberta Bianconi va fer el gol definitiu i Laura López i Tarragó van perdre les oportunitats de capgirar el resultat.

En la final, Hongria va derrotar Holanda per 7-9 i es va proclamar campiona. Dos gols seguits d'Ildiko Toth en el darrer quart van dictar sentència.