La policia financera italiana ha obert una investigació per presumpta evasió fiscal i factures falses contra 64 persones vinculades al món del futbol, entre les quals figuren dirigents de clubs, jugadors, com l'argentí Ezequiel Lavezzi, i entrenadors, com l'exdavanter Hernán Crespo.

Segons l'agència Ansa, la investigació, que rep el nom de Fuorigioco, es refereix a fets passats entre el 2009 i el 2013 i considera que hi va haver un "sistema encaminat a evadir impostos" en els fitxatges de jugadors que impliquen 35 equips de futbol. L'operació, durant la qual es va registrar la seu del Milan, afecta 41 clubs de les dues primeres divisions del futbol transalpí i ja s'haurien decomissat béns per valor de dotze milions d'euros.

A part dels esmentats, entre les personalitats investigades hi ha l'administrador esportiu del Milan, Adriano Gallian, el president del Nàpols, Aurelio de Laurentiis, i el president de la Lazio, Claudio Lotito. Entre els futbolistes també hi ha Ciro Immobile, cedit pel Sevilla al Torí, l'exinterista Diego Milito o exinternacionals com Antonio Nocerino o Marek Jankulovski, entre d'altres.

Ahir, el Milan ja va fer un comunicat defensant Adriano Galliani en què diu que l'afer pel qual ha estat investigat és "marginal i sense proves, que se solucionarà tant a nivell tributari, com a nivell penal, en un necessari arxiu". Segons l'entitat rossonera, per tant, el seu directiu ja ha estat exculpat de qualsevol delicte.