La selecció espanyola d'handbol intentarà trencar avui (17:30 hores) davant d'Alemanya el malefici que sembla que la persegueix en els Europeus i buscarà aixecar per primera vegada a la seva història un títol continental, que ja ha acariciat fins en tres ocasions.

Una dècada després de perdre (23-21) davant França en la final de l'Europeu de Suïssa 2006, els espanyols tornen a tenir avui a Cracòvia l'oportunitat de penjar-se un or, que ja se'ls va escapar amb anterioritat en les edicions disputades a Espanya l'any 1996 i a Itàlia el 1998.

Un títol que serviria per culminar l'excepcional trajectòria d'un equip espanyol, que no ha fallat a la seva cita amb les semifinals (amb l'excepció dels Jocs Olímpics de Londres) en cap gran cita internacional d'ençà que va aconseguir la medalla de bronze en el Mundial de Suècia 2011.

Un exitós periple que atorga als de Manolo Cadenas una experiència que no té el seu rival, el jove conjunt alemany, que compta en les seves files amb nombrosos jugadors que fins aquest Europeu de Polònia mai havien participat en un gran torneig internacional.

I és que fins al moment, i a l'espera d'un joc brillant, el millor del conjunt espanyol en aquest campionat ha sigut la maduresa i l'ofici amb què els seus jugadors jan jugat en els moments de màxima tensió. Una veterania que Espanya haurà d'utilitzar avui per superar un equip alemany que no ha deixat de créixer en el torneig, i que no s'assembla en res a la selecció que va perdre per 32-29 davant d'Espanya en la primera jornada de la competició. El seu tècnic, Sigurdsson, és el més influent.