El ciclista Jordi Simón, de l'equip VERVA ActiveJet Pro Cycling Team, va finalitzar amb bon regust de boca la Volta a Algarve, després d'aconseguir una meritòria 16a posició en la darrera etapa. Alberto Contador (Tinkoff) es va imposar en aquesta última etapa (amb un recorregut de 169 km entre les localitats d'Almodovar i Alto do Malhao) amb un temps de 4 hores i 25 minuts, davant de l'italià Fabio Aru (Astana Pro Team) i el francès Thibaut Pinot (FDJ), però no va aconseguir el triomf final. I és que la prova portuguesa se la va emportar el britànic Geraint Thomas (Team Sky), que va finalitzar l'etapa cinquè, a 21 segons de Contador, i va guanyar així per segon any consecutiu la Volta a Algarve. El seu gran rival, l'espanyol Ion Izagirre (Movistar Team), va punxar ahir en finalitzar el 12è, a 32 segons de Contador, i es va haver de conformar amb la segona posició a 19 segons de Thomas. El podi el va completar Contador (a 26 segons), mentre que el navassenc Simón va finalitzar en la 18a posició, a 3 minuts i 27 segons del guanyador. El francès Pinot va acabar quart, a 32 segons, i l'eslovè Primoz Roglic (Team LottoNL-Jumbo) va ser cinquè a 49 segons.