El pas per la Cerdanya i el Berguedà tindrà una especial importància en l'edició d'aquest any de la Volta Ciclista a Catalunya, que començarà el proper dia 21 de març a Calella. La tercera etapa, amb arribada a l'estació cerdana de la Molina, començarà a seleccionar el grup i la quarta, entre Bagà i Portainé, en serà la reina. A més a més, en aquesta jornada, la Volta passarà per Puigcerdà, que ja prepara un circuit urbà de tres quilòmetres per veure passar els corredors.

Així, després de l'arrencada i d'una segona jornada plana, entre Mataró i Olot, la tercera etapa unirà Girona i la Molina. Passarà per la collada de Toses fins a Alp, localitat per la qual el pilot passarà dos cops, amb dues ascensions al port de la Molina, una pujada de primera categoria.

Itinerari atractiu

L'endemà, la cursa sortirà de Bagà i passarà pel túnel del Cadí, novament per Alp i arribarà a Puigcerdà. A la capital ceretana s'hi arribarà a la una del migdia amb pas per l'avinguda Catalunya, els carrers Higini de Rivera i Coronel Molera, la plaça Barcelona, el carrer Doctor Piguillem, la ronda dels Torreons, el pont de Sant Martí, l'avinguda del Transpirinenc i l'avinguda d'Alp. Puigcerdà té una llarga vinculació a la cursa i ja l'any 1944 va veure la victòria del corredor local Miquel Casas.

Sortint de la ciutat, la comitiva anirà cap a Bolvir, Martinet i la Seu d'Urgell, i emprendrà l'ascensió al port del Cantó, de categoria especial. També es pujarà l'alt d'Enviny, de primera, i s'acabarà a Port-ainé, també de categoria especial. Hi ha prevista la presència del ciclista navassenc de l'equip Verva Active Jet, Jordi Simon.