El pierenc Toni Bou, dinou vegades campió del món de trial, nou de les quals a l'aire lliure, iniciarà l'assalt a la dècada perfecta competint dissabte i diumenge a la prova de Cal Rosal, amb la qual s'inaugura el campionat d'aquesta temporada. Bou, però, ho farà minvat de condicions, per culpa de la lesió a l'espatlla dreta que ja no li va permetre competir el cap de setmana passat al Trial de les Nacions indoor.

Així, Bou es va fer un trencament parcial del tendó subescapular i va haver de fer repòs una setmana. No s'ha pogut entrenar com és habitual en ell, però sí que ho ha fet mentalment des de la seva residència d'Andorra. Avui ha de fer les proves definitives per veure com ha evolucionat l'espatlla i, tot i que sembla que no causarà baixa, sí que és probable que competeixi sensiblement minvat de condicions físiques.

Entre els rivals de Bou hi haurà els habituals, encapçalats per un Adam Raga, que li va complicar les coses en el Mundial de X-Trial i que, fins i tot, es va convertir en el primer líder després de vèncer a Sheffield. Albert Cabestany va mostrar molt bona forma en l'última prova d'aquest campionat, a Marsella, i Jeroni Fajardo, Jaime Busto i Takahisa Fujinami volen ser les sorpreses.