Aquest diumenge se celebrarà la divuitena edició de la tradicional pujada en costa de Callús a Sant Mateu, memorial Laia Altimira, organitzada un any més per Moto Club Manresa. La inscripció de participants s'ha tancat amb un total de 49 vehicles. Una xifra més que considerable que supera fins i tot les previsions. La prova puntua per al català de muntanya i, en la jornada de diumenge, hi haurà un total de cinc pujades: tres de destinades per als entrenaments i, després, les dues de competició.

El Moto Club Manresa -que aquest 2016 complirà setanta anys- farà les verificacions el dissabte, a les 17 hores, davant l'ajuntament de Callús. Allí estarà també ubicat el parc tancat. L'endemà ja serà el gran dia, amb les tres pujades per als entrenaments a les 9, a les 10 i a les 11 hores. Les mànegues de competició es faran a les 12.15 i les 13.30 hores. El lliurament de trofeus tindrà lloc al Casal de Callús a partir de les 15.30 hores.

En l'edició que es va celebrar el 2015, el vencedor va ser Pedro Mayol (Silver Car), amb un temps de 2' 41'' 777 mil·lèsimes. El subcampió de la prova va ser Francesc Munné, amb Demon Car, i el tercer va ser Ramon Plaus (Speed Car). Pel que fa a la participació, hi va haver un total de 37 cotxes.