El Barça necessita reactivar i aconseguir avui la victòria davant el València per superar els dubtes i el pitjor moment de la temporada, que l'han deixat fora de la Lliga de Campions i amb menys de la meitat de l'avantatge que tenia al capdavant del campionat. La derrota al Calderón, però sobretot el sorprenent canvi de cara en un equip que semblava llançat cap als tres títols fa quinze dies, han encès totes les alarmes al conjunt, que ha experimentat una curiosa metamorfosi.

D'acumular 39 partits sense perdre, a guanyar-ne només un dels últims quatre; de presumir d'un trident golejador incommensurable a tenir problemes per marcar, en un canvi sense cap explicació lògica i que té a veure més amb l'ànim que amb el físic.

Al Barça li queden set partits per concloure la temporada, set partits que marcaran el seu èxit o fracàs en una campanya atípica, marcada per un brutal rendiment entre l'octubre i el març i uns dubtes inexplicables en el seu futbol en els últims partits.

I és que després de guanyar l'Arsenal (3-1) en la tornada de quarts de final de la Champions, el 16 de març passat, van començar els dubtes. Va deixar escapar una victòria a Vila-real (2-2) quan guanyava 0-2 al descans; va caure davant el Reial Madrid a casa (1-2) malgrat avançar-se al marcador, i va perdre de nou a Anoeta (1-0). Enmig de tot això, l'eliminatòria europea davant l'Atlètic de Madrid, la remuntada al Camp Nou i la derrota al Calderón i l'adéu a la Lliga de Campions.

Per tot això és difícil saber quin Barça jugarà avui davant el València, amb quina confiança afrontarà l'equip blaugrana el partit i si tornaran a lluir els seus jugadors de referència, especialment els atacants, perduts en els últims partits.

Luis Enrique podria fer alguns canvis, concretament en el lateral dret, on Dani Alves, al centre de la diana, podria deixar el seu lloc a Sergi Roberto.

Canvi de xip

El València, de la seva banda, intentarà prolongar la mala ratxa del Barça després del gran impuls que va suposar la victòria de la setmana passada davant el Sevilla a Mestalla. El conjunt de Pako Ayestarán intentarà posar nerviós al conjunt blaugrana amb el pas dels minuts i aprofitar-se dels dubtes de l'equip de Luis Enrique per treure un resultat positiu en el seu desplaçament.

No obstant això, en la memòria de la plantilla valencianista es troba el 7-0 que li va infligir el Barcelona en l'anada de les semifinals de Copa del Rei, que va deixar sense opcions de recol·lectar un títol a l'equip llavors dirigit per Gary Neville. Ayestarán comptarà per a aquest partit amb les baixes de Pablo Piatti i Zakaria Bakkali per lesió. Tampoc hi serà Denis Cheryshev, que finalment no ha entrat a la llista, després de les males sensacions del davanter a la sessió de dijous, després d'haver tornat a la dinàmica de grup després de la seva lesió.

L'eufòria de l'Atlètic

La tornada de Fernando Torres i l'imponent moment de l'Atlètic de Madrid, eufòric amb el seu accés a les semifinals de la Champions, i del francès Antoine Griezmann es creuen avui contra el Granada (18.15 hores), en un duel clau a la Lliga, per dalt i per baix de la taula. Els matalassers poden posar pressió al Barça i empatar-los a la classificació abans del partit dels blaugrana, mentre que els andalusos (que encadenen quatre empats consecutius) es volen mantenir fora del descens.