El Barça disposa avui, en el partit contra l'Espanyol al Camp Nou, de la primera oportunitat per cantar victòria. Per això, necessita un resultat rodó, que passa inexorablement per un triomf dels blaugrana, combinat amb una derrota de l'Atlètic de Madrid i que el Reial Madrid no passi de l'empat. Només que falli una de les premisses necessàries perquè el Barça reediti el seu títol de Lliga, el campió no es coneixerà fins diumenge següent, en l'última jornada.

El derbi d'avui al Camp Nou està carregat d'emoció i tensió, a causa dels moments d'alt voltatge que s'han viscut entre tots dos aquest any en els tres partits anteriors, en un de Lliga i els dos de vuitens de final de la Copa del Rei. Mentre el Barça busca un cop de gràcia, o com a mínim sumar un triomf que el porti a l'últim partit de lliga depenent d'ell; l'Espanyol, que arrossega baixes en defensa, acudeix al derbi amb la intenció de segellar la permanència matemàtica i l'esperança de donar una alegria a la seva afició, que encara recorda el Tamudazo que va deixar sense Lliga els blaugrana fa nou temporades.

El partit és un dels més esperats pels blanc-i-blaus. Els periquitos, després d'una temporada irregular i soferta, acaricien la salvació, i ara esperen remuntar el curs amb un bon partit davant l'etern rival. El vestidor, això sí, manté que no tenen cap intenció de prendre la Lliga al Barça.

Baixes per a tots

La lesió de Bravo posarà a la porteria al titular de la Copa i la Champions, l'alemany Ter Stegen, mentre que la resta del grup té tots els números de tornar a aparèixer en la seva versió d'equip de gala. Així, mentre que l'únic dubte seria a la banda dreta, per si Luis Enrique torna a optar per Sergi Roberto en lloc d'Alves, la resta de jugadors semblen intocables.

La preocupació de Galca és una altra. El romanès se centra a apuntalar la seva defensa per al derbi. No podrà comptar, per sanció, amb Álvaro González i Óscar Duarte, de manera que, sense els seus centrals titulars, futbolistes com Enzo Roco estan sota el focus. L'últim resultat positiu per als visitants va ser la temporada 2008-09, amb un marcador d'1-2.