El davanter del Barcelona Luis Suárez ha assegurat avui que no creu en l'existència de primes per guanyar, sinó "en l'orgull de cada jugador de deixar la vida per la samarreta que està defensant".

"El Granada ho farà; nosaltres també", ha apuntat l'internacional uruguaià, que ha recordat que no hi ha més motivació que sortir al camp jugant-te el títol. "És difícil que cap equip tingui més ambició que nosaltres", ha postil·lat.

Amb 37 gols, Suárez és el 'pitxitxi' de la Lliga i favorit per aconseguir la Bota d'Or, el trofeu que acredita el màxim golejador de les lligues europees. El '9' blaugrana reconeix que els seus companys estan ajudant-lo a aconseguir-lo.

"No només Leo (Messi), sinó també altres jugadors com Andrés (Iniesta). Sense parlar-ho ni pactar-lo, t'adones que et busquen més que altres vegades en existir aquesta possibilitat. És una lliçó de companyonia i, òbviament, el gest s'agraeix", ha manifestat.

No obstant això, Suárez ha recordat que ser el màxim golejador no té sentit si no ve acompanyat de títols col·lectius: "Ser 'pitxitxi', si no som campions, no serveix per a res. Ja em va passar amb el Liverpool, que vaig guanyar la Bota d'Or, però al final ens vam quedar a prop del títol".

L'any passat, la FIFA no el va incloure a la llista d'aspirants a la Pilota d'Or, cosa que no passarà el 2016, si es té en compte l'enorme rendiment que ha tingut el davanter uruguaià aquesta temporada.

Suárez creu, això no obstant, que "no és moment per pensar en premis individuals", encara que ha disparat amb bala quan se li ha preguntat pel que va passar la campanya anterior: "D'allò de l'any passat ja ni me'n recordo, no sóc rancorós i jo tinc el respecte que no van tenir amb mi".

Tampoc no ha donat importància al fet d'acabar el curs amb més gols que Messi, el jugador que està acostumat a ser el màxim artiller de l'equip temporada rere temporada.

"A Leo li agrada fer molts gols, però estarà més content per guanyar la Lliga que per ser el màxim golejador", ha comentat Suárez, que ha destacat la bona relació amb Messi i Neymar Jr., "tant dins com fora de la pista", una relació "de companyonia", en què "cap no es creu més que ningú".

Dissabte, els tres lideraran la davantera del Barcelona al Nou Estadi de Los Cármenes, l'escenari en el qual s'han de proclamar de nou campions de Lliga. El mal estat de la gespa és, per al 'charrúa', "una mínima excusa" que no incidirà en el resultat.

El Barça ha superat el sotrac que li va fer sumar només un punt de dotze possibles (empat contra el Vila-real i derrotes contra el Reial Madrid, la Reial Societat i el València).

Des d'aleshores, quatre victòries en quatre partits, amb 21 gols a favor -11 d'ells de Luis Suárez- i zero en contra. L'uruguaià recorda que l'equip va tornar a reprendre la seva bona ratxa amb una golejada contra el Deportivo.

"A la Corunya ens vam adonar que seguíem sent el mateix equip, que res no havia canviat. Aquesta va ser una demostració que l'equip seguia viu i vam decidir comprometre'ns a que la Lliga depenia de nosaltres", ha destacat.