La final de la Copa alemanya tancarà avui tres temporades de Pep Guardiola com a entrenador del Bayern de Munic, tres anys que s'han saldat amb tres lligues, una Supercopa d'Europa i un Mundial de Clubs als quals avui pot sumar el seu segon torneig domèstic del KO. El Bayern i el Borussia Dortmund de Thomas Tuchel disputaran, a l'Estadi Olímpic de Berlín, un partit que s'espera vibrant.

Els bavaresos, que van celebrar la lliga amb la seva afició la setmana passada, arriben com a favorits. Han guanyat un partit (5-1) i n'han empatat un altre (0-0) davant del seu rival d'avui en el torneig de la regularitat i es presentaran a la capital alemanya amb les baixes de Robben i Badstuber, als quals s'ha afegit Götze, amb una costella fracturada. Recuperen Xabi Alonso i també Javi Martínez, que els darrers dies tenia molèsties al turmell.

El Dortmund, per la seva banda, té la sensible baixa d'Ilkay Gündogan, jugador del qual es parla que volia Pep Guardiola per al Manchester City la temporada que ve. L'internacional serà operat del genoll i estarà de baixa fins a l'octubre, amb la qual cosa també es perd l'Eurocopa. El seu lloc l'ocuparà Gonzalo Castro. El partit serà un duel entre els dos màxims golejadors de la temporada, el polonès Robert Lewandowski, del Bayern, i el gabonès Pierre-Emerick Aubameyang, del Dortmund.

Tres finals més

Avui es disputen tres finals més de Copa a diversos països europeus. La Juventus busca el doblet a Itàlia en un partit contra el Milan en què apareix com a favorit. Seria l'onzè títol de Copa de la Vechia Signora davant d'un adversari en plena crisi. El partit serà a les 20.45 hores. Abans, el Manchester United de Louis van Gaal, que sembla que pot continuar a l'equip l'any que ve, intentarà salvar mínimament la temporada a Wembley davant del Crystal Palace. Finalment, a les nou, el PSG busca el triplet, després de la lliga i de la Copa de la Lliga, en una final clàssica davant d'un Marsella que ha reaccionat darrerament.