"Algú respectat i admirat, però que mai no va ser veritablement estimat a Munic". Així definia fa pocs dies el diari Bild, el de més tirada del país, com serà recordat Pep Guardiola a la capital bavaresa. Però els crits de "Pep, Pep!" en la celebració de la lliga, fa dos caps de setmana, i les llàgrimes que va vessar després de guanyar la Copa, dissabte, han contribuït a humanitzar el personatge a ulls dels crítics.

Així, va semblar que gairebé tots aquells que han tingut problemes amb ell s'hi reconciliaven. L'abraçada amb Thomas Müller va ser un dels moments més significatius de la celebració, ja que ell ha estat el futbolista amb qui ha tingut més diferències en aquests tres anys.

La cara del bagenc, després que Douglas Costa anotés el penal decisiu en la tanda contra el Borussia Dortmund, va ser un reflex de la tensió acumulada, sobretot, per no haver estat capaç de guanyar la Lliga de Campions, competició en què ha estat eliminat en tres semifinals seguides.

Així, en la cerimònia de reconeixement, el capità, Philipp Lahm, va entregar-li la Copa perquè l'aixequés, la qual cosa va fer després de resistir-s'hi una mica.

"Últims mesos difícils"

Preguntat si les seves llàgrimes havien estat d'alliberament, va reconèixer que "els últims mesos han estat difícils. Molta gent pensava que la meva feina no seria la mateixa després d'anunciar que marxava al Manchester City. Però no va ser així. Vaig seguir pensant sempre en el proper partit".

Fent balanç de la seva carrera, "vint-i-un títols en set anys són tres títols per any, no està gens malament. Senzillament, he tingut la sort d'haver entrenat dos equips extraordinaris com el Bayern de Munic i el Barcelona, on hi ha grandíssims jugadors que ajuden l'entrenador". El tècnic del Dortmund, Thomas Tuchel, va afegir que "molts s'adonaran de tot el que ha aportat quan no hi sigui".