La corredora anoienca resident a la Seu Laura Orgué va complir els pronòstics i va obtenir novament l'exigent Vertical dels Isards, una cursa de 4,85 quilòmetres amb un desnivell de 943 metres positius. Orgué va cobrir el traçat amb un temps de 40'39''47, i va superar en més de tres minuts la segona classificada, Marta García Farrés

(Cerdanya Skimo Team). Tercera va ser Sílvia Zúñiga (CE Cerdanya Pirineu), a gairebé 17 minuts.

Com acostuma a ser habitual en ella, Orgué va marcar un ritme fort des de l'inici que només Marta Garcia va poder mantenir durant alguns instants, però ben aviat va veure's que l'anoienca no tindria fi. Amb aquesta victòria, la igualadina va demostrar que està totalment recuperada de la fractura de peroné que va fer-se al mes de març i que la va obligar a posar el punt final a la temporada d'esquí de muntanya. Els bons resultats per als atletes de casa nostra no van acabar-se aquí, ja que el manresà Agustí Roc va ser tercer en la categoria masculina, una prova que va ser guanyada pel banyolí Oriol Cardona Coll, que va cobrir els gairebé 5 quilòmetres de traçat amb un temps de 34'08''85. La segona posició va ser de Ferran Teixidó (33'33''48), que va plantar cara fins al final de la cursa, mentre que Agustí Roc va arribar a poc més d'un minut del guanyador, amb una crono de 35'30''58.