Els amants de l'esport estan d'enhorabona. Tot i que les lligues de futbol, bàsquet i altres esports d'equip ja han acabat, això no significa que la màquina de l'elit esportiva s'aturi per anar a prendre al sol a la platja. L'estiu de l'any 2016 està més carregat que mai d'esdeveniments esportius de primer nivell. Futbol, tennis, bàsquet, ciclisme, motos... i la traca final, on s'ajunten i brillen tots els esports haguts i per haver, els Jocs Olímpics.

Copa Amèrica

La Copa Amèrica Centenario es disputa per primer cop a la història als Estats Units. Per què es disputa si ja es va celebrar l'any passat amb victòria de Chile? Doncs perquè el torneig per nacions més antic del món celebra el seu centenari. Del 1916 al 2016. Per aquest motiu, els organitzadors han decidit fer un torneig especial, amb 16 seleccions, més que mai, i als Estats Units, un lloc inèdit. El torneig es disputa del 3 al 26 de juny i té futbolistes de gran nivell com Leo Messi, Luis Suárez, James Rodríguez o Alexis Sánchez.

Foto: David Fernández

Eurocopa

I si la Copa Amèrica no era suficient, els seguidors del futbol tindran dobler ració. Del 10 de juny al 10 de juliol es disputarà l'Eurocopa de Futbol a França. Per primera vegada, hi hauran 24 equips participants, cosa que farà la competició molt més llarga i emocionant. En total es disputaran ni més ni menys que 51 partits. La selecció espanyola, guanyadora de les últimes dues edicions, intentarà establir un rècord que encara ningú ha aconseguit mai, firmar tres Eurocopes consecutives. L'alerta terrorista a França és la gran por de l'esdeveniment, i les mesures de seguretat seran altíssimes.

Foto: Carmelo Rubio

Tour de França

L'estiu no seria el mateix sense el Tour de França i ja s'ha convertit en un fix a les tardes de més calor. Quan les temperatures s'enfilen al mes de juliol, els amants de l'esport i concretament del ciclisme, esperen amb ànsies la millor carrera per etapes de tots els temps. Aquest any el Tour de França se celebrarà del 2 al 24 de juliol i es presenta més que emocionant. Corredors com Chris Froome, Nairo Quintana, Alberto Contador o el català Purito Rodríguez lluitaran per aconseguir el preuat maillot groc al ja mític final als Camps Elisis de la ciutat de París.

Foto: CYCLING-TOUR/

Wimbledon

Un dels torneigs més prestigiosos de la història del tennis es celebrarà com cada any a l'estiu, concretament del 27 de juny al 10 de juliol, a la ciutat de Londres. La gespa anglesa de Wimbledon acollirà els millors tenistes del moment en un esdeveniment espectacular. Novak Djokovic intentarà defensar una corona que ja ha guanyat en tres ocasions. Tot i que encara no està confirmat que hi participi el tenista mallorquí Rafa Nadal, la que sí hi serà present serà la flamant guanyadora de Roland Garros, Garbine Muguruza, que l'any passat va caure a la final devant de Serena Williams.

Foto: Christophe Petit Tesson

Moto GP

El rugir dels motors de la millor competició de motociclisme del món no s'atura a l'estiu. La batalla entre Marc Màrquez, Valentino Rossi i Jorge Lorenzo es començarà a decantar durant els propers mesos. Entre juny, juliol i agost es celebraran les proves més importants que acabaran decidint fermament el que sortirà millor posicionat de cara a la part final de la temporada 2016. El Gran Premi d'Holanda es celebrarà del 24 al 26 de juny, el d'Alemanya entre el 15 i el 17 de juliol, el gran premi d'Austria, del 12 al 14 d'agost i el de la República Txeca, del 19 al 21 d'agost.

Foto: Toni Albir

Finals NBA

La millor competició de bàsquet del planeta terra arriba a la seva fase més emocionant, allí on es decideix qui s'enfundarà el brillant anell de campió. Durant el mes de juny es celebra la final de la NBA, al millor de set partits, per tant, es pot allargar fins a final de mes. Aquest any, els equips són els mateixos que van disputar-la l'any anterior, els Golden State Warriors i el Cleveland Cavaliers, o el que és el mateix, la màgia d'Stephen Curry contra la potència de Lebron James. Al 2015, els Warriors van aconseguir l'anell, podran fer-ho també aquest any?

Foto: DAVID MAXWELL

Jocs Olimpics

I la traca final de tot plegat seran els Jocs Olímpics de Brasil. Envoltats per una forta polèmica al país i per el virus Zika, els Jocs arribaran per primer cop a la història a Sudamerica. Del 5 al 21 d'agost de l'any 2016 el país brasiler serà el centre esportiu mundial. Per citar alguns noms, Usain Bolt, Michael Phelps, Neymar, Rafa Nadal... totes les estrelles de cada un dels esports hi seran presents en les diferents modalitats lluitant per les medalles d'or, plata i bronze. Alguns esports, com el rugby o el golf, debutaran com a disciplines olímpiques.

Foto: DYLAN MARTINEZ