El Martorell és nou equip de Segona Catalana i el Vilomara, de Tercera Catalana. Els dos clubs han aprofitat l'ascens, aquest cap de setmana, de dos clubs de la província de Barcelona a Primera Catalana, el Ripollet i la Fundació Hermes de Montgat, per ascendir als despatxos, compensant les places vacants per efecte dòmino dels esmentats Ripollet i Fundació Hermes a Segona i Tercera Catalana.

Tant els martorellencs com els vilomarencs han pujat de categoria per ser dels millors subcampions dels seus respectius grups de Tercera i Quarta Catalana, i això després de perdre les seves promocions d'ascens.

En el cas del Martorell (segon classificat al grup 12 de Tercera Catalana), ha viscut una situació força atípica aquest cap de setmana. I és que va conèixer el seu ascens abans de jugar la tornada de la promoció al camp del Matadepera. A l'anada, el resultat havia estat de 3 a 1 pel Martorell i per tant ahir havia de defensar dos gols d'avantatge en el segon partit, sabent però que no li calia per pujar. Els d'Iñigo Irisarri tot i plantar cara fins al descans (1-1) van acabar cedint davant els locals del Matadepera que, més motivats pel que s'hi jugaven, van guanyar al final per 5 a 1, tenint en compte que els dos darrers gols vallesans van arribar en el descompte, evitant així la pròrroga. D'aquesta forma, el Matadepera també assolia una plaça a Segona Catalana.

El Vilomara, que va acabar com a subcampió al grup 2 de Quarta Catalana, ja feia unes setmanes que havia perdut de forma força clara la seva promoció a Tercera Catalana amb el Santa Maria de Montcada per 4 a 5 a l'anada al Pont de Vilomara i per 5 a 1 a la tornada a Montcada. Per tant, en el seu cas, i malgrat no superar la promoció, ha obtingut un lloc per compensar els grups de Tercera Catalana de Barcelona, que serà, ben segur, en el grup 7.