"Ha estat una estrena dura però profitosa". Així valorava la pilot manresana Mireia Badia la seva primera participació en una prova del Campionat del Món d'Enduro, concretament al GP de Finlàndia. Badia (Motor Gas) es va classificar novena en totes dues jornades, que puntuen separadament. Per la seva part, la dakariana Laia Sanz va ser segona el primer dia i tercera el segon.

Mireia Badia va tenir dissabte la primera experiència en un terreny força complicat, amb diverses caigudes, i va cedir força temps respecte de la guanyadora, Jane Daniels. Diumenge, Badia no va acumular cap penalització per temps.

"D'entrada, tenir l'oportunitat de competir al Campionat del Món ja és un gran premi. Per això, estic molt agraïda a la Federació Espanyola de Motociclisme. El traçat de la cursa ha estat molt dur pel seu disseny i pel tipus de terreny, però això és el Mundial i el nivell de dificultat és màxim. A més, la presència d'un bon grapat de pilots nòrdiques ha fet molt complicat optar a les cinc primeres posicions. He caigut força vegades i m'he quedat encallada en alguns passos complicats, però estic contenta i satisfeta", ha comentat una Mireia Badia que té previst participar el cap de setmana que ve al Gran Premi de Suècia, a Enkoping, també del Mundial. La manresana té clar que "el lloc de la classificació és el de menys, m'importava acabar i acumular quilòmetres al màxim nivell; així és com s'aprèn i s'evoluciona, davant dels reptes importants i les dificultats. Aquest és només el primer pas a l'elit de l'enduro mundial i que un llarg camí per recórrer", ha dit Badia.