El FC Barcelona va fer oficials ahir les dades del nou contracte de renovació de Neymar, que el jugador brasiler va signar just després d'anunciar a Twitter i Instagram que continuaria vestit de blaugrana, tot i l'interès per fitxar-lo de molts equips. Així, la novetat principal, a part de l'augment dels ingressos del jugador, serà una clàusula de rescissió progressiva que provocarà que fitxar-lo costi 250 milions d'euros el 2021, any en què finalitza l'acord.

El mateix advocat de Neymar, Marcos Motta, també va fer servir les xarxes socials per anunciar que era "el contracte més gran de la història del futbol". Després va haver de canviar les seves paraules i dir que era el "millor". De manera oficiosa, Neymar cobrarà uns 32,5 milions d'euros bruts per temporada, que es convertiran en uns 15 nets, al FC Barcelona. Queda darrere de Leo Messi a l'escala salarial. L'argentí en percep uns 39,4 bruts, i ja s'està parlant d'una nova renovació, com també la d'Andrés Iniesta.

Pel que fa a les clàusules de rescissió, s'han fixat en 200 milions durant el primer any, a 222 milions en el segon i es fixarà en 250 a partir del tercer. Abans de la seva incorporació a la selecció olímpica brasilera, per tal de disputar els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro, Neymar i el Barça protagonitzaran, el proper dia 15, un acte protocol·lari d'estampació de la firma.

Neymar ja havia avançat que renovaria pel Barça amb un missatge als seus comptes de Twitter i d'Instagram dijous a la nit, hora d'aquí. En les hores anteriors, el president blaugrana, Josep Maria Bartomeu, ja havia informat que el contracte seria per a les properes cinc temporades. El Barça s'assegura així la continuïtat d'un dels seus cracs, tot i que veu augmentar la massa salarial després d'aquesta renovació i també la de Sergio Busquets.