El campionat de Catalunya 'olímpic' arriba demà a Sant Ponç i Cardona

El Triatló del Cardener, en la seva primera edició, serà també el català de policies i bombers

09.07.2016 | 00:00
Manresa cedeix el testimoni del triatló a Cardona i Sant Ponç

El Club Esportiu Mossos d'Esquadra (CEME), conjuntament amb l'Ajuntament de Cardona, organitza per a demà diumenge el primer Triatló del Cardener. Aquesta prova és el Campionat de Catalunya de distàncies olímpiques en categoria absoluta i també el campionat català de policies i bombers, en aquest cas, en la seva quarta edició.
El Triatló del Cardener portarà a Cardona i els seus voltants els principals triatletes catalans, en una disciplina que combina la natació, el ciclisme en ruta i la cursa atlètica. En aquest cas, la singularitat d'aquesta competició és que no comença i acaba en el mateix indret. La natació (1.500 m) es farà al pantà de Sant Ponç, al municipi de Navàs, amb dues voltes a un traçat de 750 m i amb sortida a les 10 del matí. Seguidament, el segment ciclista s'iniciarà al pàrquing del mateix pantà amb 38 km per carreteres secundàries tallades al trànsit (tot i així, serà obligatori circular per la dreta) i amb el punt més alt al Santuari del Miracle (a 826 m), i amb descens posterior fins a la plaça de la Fira de Cardona. Aquí començarà una cursa a peu de 10 km amb sortida i arribada al mateix punt, i es correrà al voltant del castell i pels indrets més emblemàtics de Cardona, amb dues voltes a un circuit de 5 km que acumulen un desnivell positiu total de 320 m
La prova és oberta a tots els esportistes amb llicència federativa i també als no federats (amb llicència de dia). Tindrà tres categories: l'absoluta, la de policies i bombers i la de relleus, tant en l'apartat masculí com femení.
La prova tindrà dos boxs, el primer, al pantà de Cant Ponç, i el segon, a la plaça de la Fira de Cardona, per col·locar-hi les bicicletes i el material de cadascun dels participants. En aquest sentit, hi haurà servei d'autocars per fer el desplaçament a Sant Ponç, i sortiran de la plaça de la Fira de Cardona de les 8 a 2/4 de 9 del matí; també hi haurà possibilitats de tornada, bàsicament per als acompanyants dels triatletes. A l'arribada hi haurà servei de dutxes al pavelló municipal de Cardona.
La prova estarà reglada per les normes de la mateixa Federació Catalana de triatló.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Buscador de deportes

Enllaços recomanats: Premis cinema