L'equip espanyol d'atletisme va cloure la participació al campionat d'Europa celebrat a Amsterdam amb una medalla d'or i dues de plata en la jornada d'ahir. L'atleta català del FC Barcelona Ilias Fifa va imposar-se als 5.000 metres en un final molt ajustat al palamosí Adel Mechaal. La tercera posició va ser per al corredor alemany Richard Ringer. Espanya va acabar la competició amb un total de 8 medalles (3 d'or) en la sisena posició final absoluta.

D'altra banda, l'equip de mitja marató va quedar a només dos segons de la medalla d'or i finalment va acabar obtenint la de plata en detriment de l'equip suís. Al principi l'organització havia donat el títol als espanyols, però finalment van ser segons després d'una correcció de l'organització. La resta de medalles les van obtenir Bruno Hortelano als 200 m (or), David Bustos als 1.500 m (plata), Sergio Fernandez, plata als 400 tanques, Antonio Badia, bronze als 10.000 metres i la saltadora cantàbrica Ruth Beitia, or en la modalitat de salt d'alçada.

Polònia lidera el medaller

Les sis medalles d'or obtingudes per l'equip polonès en la competició disputada a Amsterdam li van valdre per acabar en la primera posició del medaller seguida d'Alemanya i la Gran Bretanya que, tot i tenir més medalles en total (16), en van obtenir una d'or menys (5). La quarta plaça va ser per a Turquia, amb12 medalles, mentre que Holanda, cinquena, va acabar amb un total de set.