Finalment va imperar la lògica i Chris Froome va mantenir el lideratge del Tour després d'un final d'etapa al Mont Ventoux entre lamentable i còmic. El britànic va haver de fer els dos darrers quilòmetres mig corrent i mig amb una bicicleta prestada, després que el públic empenyés una moto contra Richie Porte i que aquest tanqués el pas al jersei groc, qui va patir una avaria mecànica i va quedar bloquejat. Tot i que va perdre 1.36 respecte del seu principal rival, Nairo Quintana, a la meta, Froome va ser reclassificat amb el mateix temps que l'holandès Mollema, amb qui viatjava quan hi va haver l'incident i, per tant, augmenta la diferència al capdavant de la classificació.

Aglomeració increïble

La retallada de sis quilòmetres de l'etapa, per l'excessiu vent al Mont Ventoux, va provocar que tot el públic es congregués en pocs quilòmetres. Davant, el belga De Gendt havia superat el seu compatriota Pauwels i s'imposava en l'etapa. Darrere, la batalla dels favorits va veure l'escapada de Froome, Porte i Mollema, que havien deixat l'equip Movistar despenjat. Aleshores, però, va arribar l'incident amb la moto. Froome va veure com el seu equip d'assistència no podia passar i va començar a córrer cap amunt. Es va aturar i va pujar a una bicicleta d'assistència, però Quintana i Valverde ja l'havien superat. Va tornar a baixar de la bicicleta i va pujar a una de l'equip Sky i va entrar a la meta despenjat.

La seva formació va reclamar-ho i els jutges li van donar la raó. Després de la pujada de bojos, Froome es va manifestar "content per la decisió dels comissaris, que era la correcta". Molt més contundent es va mostrar Joaquim Rodríguez, qui va lamentar-se perquè "no sé què està passant en aquest Tour, no sembla que l'organització el tingui sota control".