Mig miler de persones, aproximadament, han assistit aquest dissabte al vespre a l'acte de bateig del pavelló municipal d'esports, que a partir d'ara es diu Rafa Martínez. El jugador del València Basket, amb el seu habitual somriure per a tothom, però també emocionat en certs moments, ha estat lloat per totes les persones que han parlat, les quals n'han destacat, sobretot, la qualitat humana.

A l'acte hi havia dos expresidents del Bàsquet Manresa, Valentí junyent i Josep Vives, el president de l'ACB, Francesc Roca, i el capità de l'ICL, Román Montañez, entre d'altres personalitats, com el seu exdelegat al club bagenc i actual representant a la Catalunya central de la Federació Catalana de Bàsquet, Fernando Peñarrubia.

Tots ells han explicat anècdotes del jugador. Junyent l'ha definit com "un dels grans capitans del club"; Vives, li ha dit que "hem conegut a molta gent en el món del bàsquet, però cap com tu" i Roca ha recordat que "l'ACB va néixer el mateix dia que Rafa Martínez i això deu ser per alguna cosa". L'alcalde de Santpedor, Xavier Codina, ha dit d'ell que és "un exemple de persona honesta, lluitadora i un mirall per a les noves generacions".

En la seva breu al·locució, Rafa Martínez s'ha mostrat "orgullós" de ser santpedorenc, de portar el nom de la vila per tot arreu i de portar-hi companys de tot arreu, i ha donat les gràcies "a la meva família, els meus pares, i a l'Olatz pels valors" que li han transmès. Abans de destapar les lletres amb el seu nom ha deixat anar un "Santpedor és un altre món".

En l'acte, Rafa Martínez ha rebut obsequis, com ara un de la Federació Catalana, una camiseta del CB Santpedor amb el seu inseparable número 17 i el nom i una rèplica del primer escut de Santpedor a càrrec de l'alcalde. La vetllada s'ha tancat amb l'entrega de reconeixements a les entitats i esportistes locals amb la 13a Nit de l'Esport Santpedorenc.