L'eslovac Peter Sagan (Tinkoff), es va tornar a imposar a l'esprint per adjudicar in extremis la setzena etapa entre Moirans-en-Montagne i Berna, de 209 quilòmetres, jornada de transició que va mantenir a Chris Froome al capdavant del Tour.

Sagan, de 26 anys, va aconseguir un triplet que pot salvar a l'equip per a la temporada que ve. Oleg Tinkov, el patró, va prometre que seguiria invertint si l'eslovac guanyava tres etapes. El corredor de Zilina, va batre sobre la línia el noruec Alexander Kristoff (Katusha) i el seu compatriota Sondre Holst Enger (Iam), dins d'un primer grup que incloïa tots els homes de la general. El suís Fabian Cancellara, ídol local, ho va intentar, però només va ser sisè d'una jornada tranquil·la, però ràpida, que es va tancar en una mitjana de 47 per hora, sota una calor de justícia. El podi no es mou la vigília del descans i abans de l'última traca de muntanya. El britànic té Bauke Mollema a 1.47 minuts i el jove de Manchester Adam Yates a 2.45. Nairo Quintana és quart a 2.59 i Alejandro Valverde cinquè a 3.17.

L'etapa servia d'homenatge a un gran que deixa el ciclisme a final de temporada: el suís Fabian Cancellara, il·lusionat com un juvenil per arribar amb el Tour a Berna, la seva ciutat natal.