Ramon Condal, el que va ser president de l'Espanyol entre 2011 i 2012, ha mort aquesta tarda als 78 anys d'edat, segons ha informat el club blanc-i-blau.

Ramon Condal Escudé, un dels tres germans fundadors de la cadena d'alimentació catalana Condis, va néixer al municipi lleidatà de Torrefeta i Florejacs, i es va iniciar en el sector de l'alimentació el 1961, amb un lloc en un mercat.

El negoci va anar creixent i Condis va arribar a tenir més de 400 supermercats a Catalunya.

Condal va entrar per primera vegada en la directiva del club blanc-i-blau en els anys 80, durant la presidència d'Antonio Baró, i va formar part de diverses juntes, durant els mandats de Francesc Perelló, després de la dimissió de Julio Pardo, i Daniel Sánchez Llibre.

Al juliol de 2009, Ramon Condal es va convertir en el segon màxim accionista del RCD Espanyol, en comprar el paquet accionarial de José Manuel Lara Bosch.

Va ser elegit president de l'Espanyol el 12 de juliol del 2011, succeint al seu amic Daniel Sánchez Llibre, en guanyar en les votacions realitzades a la junta general extraordinària d'accionistes, per un 94,36% dels vots.

Va ser el president número 26 en la història de la institució catalana, i va dimitir a l'octubre del 2012, sent rellevat per Joan Collet.

El club blanc-i-blau ha expressat "el seu condol més sincer a la seva família i amics" per la mort d'aquest home "lliurat als colors blanc-i-blaus" que va destacar en el vessant professional com un empresari d'èxit en el ram de l'alimentació (els supermercats Condis), la qual cosa li va valer reconeixements com la Medalla del Trabajo President Macià concedida per la Generalitat de Catalunya.