L'anglès Lewis Hamilton (Mercedes) va reforçar el seu liderat al capdavant del Mundial de Fórmula 1 després de guanyar ahir a Hockenheim el Gran Premi d'Alemanya, on el seu company i rival alemany Nico Rosberg, que va fallar en la sortida, no va passar d'una quarta posició que el deixa a 19 punts del seu antagonista.

Hamilton, de 31 anys, va aconseguir la seva 49a victòria en Fórmula 1, la sisena de l'any, en guanyar a la pista alemanya davant dels dos pilots de Red Bull, l'australià Daniel Ricciardo i l'holandès Max Verstappen, segon i tercer respectivament, que van desbancar Ferrari del segon lloc del Mundial de constructors, que tanmateix lidera amb claredat l'escuderia Mercedes.

Amb aquest triomf, l'espectacular campió britànic es situa a només dues victòries de la segona marca històrica en la categoria reina de l'automobilisme que defensa, amb 51, el francès Alain Prost, quatre vegades campió del món. Lluny encara, no obstant això, de l'estratosfèric rècord de 91 èxits de l'alemany Michael Schumacher. I, amb tot mereixement, podrà donar llibertat a totes les seves excentritats en el període de vacances d'un Mundial que no es reprendrà fins a l'últim cap de setmana d'agost a Spa (Bèlgica).

L'error alemany

Hamilton, que sortia segon, va superar en la recta de sortida Rosberg, superat a la vegada pels dos Red Bull i que en aquell moment va començar a fer-se l'harakiri en una cursa en què tots van anar a tres parades, amb predomini del compost supertou, combinat de forma preceptiva amb el tou, menys utilitzat.

Per la seva banda, Fernando Alonso (McLaren-Honda) va rodar gairebé sempre en els punts, però va cedir la desena posició a falta d'un parell de voltes al mexicà Sergio Pérez (Force India), i l'onzena al seu compatriota Esteban Gutiérrez (Haas) en l'últim gir. L'asturià, per això, va afirmar marxar de vacances content amb la primera meitat del campionat, que sembla anar en línia ascendent.