Anna Garcia és nova àrbitre internacional de natació de proves en aigües obertes

La manresana ocuparà una de les vuit places que té Espanya en aquesta modalitat a la FINA

03.08.2016 | 12:33
Anna Garcia va ser als Mundials de Barcelona el 2013

La manresana Anna Garcia, de 48 anys, és des del 1989 àrbitre de natació (piscina i aigües obertes) i auxiliar de waterpolo. Ara, 27 anys després, ha aconseguit pujar a l´esglaó més alt per a un jutge, el de la internacionalitat. I ho ha aconseguit en la modalitat d´aigües obertes després de passar per un curs i un exigent examen en anglès de la Federació Internacional de natació (FINA) del qual, s´han de superat com a mínim 70 preguntes de les 100 que es fan.
«Era àrbitre d´àmbit català fins que el 2011 vaig entrar a les promocions d´àrbitre estatal. Aquest any m´han proposat com a àrbitre internacional d´aigües obertes i he tingut la sort d´aprovar. S´ha de tenir en compte que a Espanya, de cara al 2017, només serem vuit àrbitres internacionals en aquesta especialitat i això fa molt important aquesta fita, que mai abans havia aconseguit cap bagenc. Ser internacional en la modalitat de piscina encara costa més. Ara podré participar en les competicions de la mateix FINA i de la LEN, la federació europea» ha comentat Anna Garcia, afegint que «les propostes a la FINA es fan bàsicament per antiguitat, experiència i es valora molt la trajectòria; fins ara no calia passar cap curs i cap prova, però ara si».
Anna Garcia, tot i que fins ara no ha aconseguit ser àrbitre internacional, ja comptava amb experiència en campionats de la FINA, doncs va ser àrbitre als Mundials de Barcelona 2013, també en aigües obertes. A més, Garcia és actualment la vocal de natació del comitè d´àrbitres de Catalunya.
L´àrbitre manresana té clar quina és la seva tasca en una competició: «hem de vetllar perquè es compleixi el reglament, fem el control de pas per les boies, des d´una barca, i també de les sortides i arribades».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Buscador de deportes

Enllaços recomanats: Premis cinema