La 26a edició de l'Obert Internacional de la Pobla de Lillet d'escacs ja està en marxa. El Saló la Flor va acollir ahir la primera jornada d'un torneig que s'allargarà fins al dimecres, dia 10 d'agost, després de nou rondes. Les partides comencen cada dia a 2/4 de 5 de la tarda, menys la cloenda, que serà a partir de les 10 del matí (la clausura es farà a les 5 de la tarda amb l'entrega de trofeus).

Com en les darreres edicions hi ha dos grups de participants, segons el nivell. Al grup A, el primer del rànquing és l'armeni Karen Movsziszian, un gran mestre internacional, habitual a la Pobla de Lillet en un torneig qua ha guanyat en diverses ocasions, la darrera el 2014, tot i que l'any passat es va haver de conformar amb la tercera posició, darrere de Lázaro Lorenzo i Miguel Muñoz, primer i segon, respectivament. Darrera de Movsziszian, en el segon lloc del rànquing, hi ha el manresà Joan Mellado, mestre internacional de l'Escacs Catalònia Club; el 2014 va ser segon després d'un interessant frec a frec amb Movsziszian, i en l'edició de l'any passat es va haver de conformar amb el quart lloc. En el grup B hi ha inscrits 54 jugadors.

Paral·lelament a la celebració del torneig, el Club d'Escacs Lillet organitza altres activitats molt participades com la partida gegant a la plaça de l'Ajuntament. Aquesta tindrà lloc el diumenge, 7 d'agost, a les 22 h; en aquesta setzena edició, es recrearà la lluita entre Cardona i els Prats de Rei, una batalla que va fer retrocedir les tropes borbòniques del Castell de Cardona. La novetat serà la presència de quatre dames, en lloc de dues.

Dijous al vespre, en aquest cas al carrer Verger es farà una sessió de simultànies a càrrec de Karen Movsziszian, que també s'han convertit en tradicionals.

En la primera ronda celebrada ahir, Karen Movsziszian va superar Fermín Tejero i Joan Mellado va vèncer Frederic Corriguelas.