El nou projecte del FC Barcelona, amb els quatres fitxatges realitzats (Denis Suárez, Lucas Digne, Samuel Umtiti i André Gomes), viurà avui durant el trofeu Joan Gamper la seva posada de llarg contra el Sampdoria, en el primer dels actes commemoratius del 25è aniversari de la primera Copa d'Europa de la seva història conquistada pel club català en la que serà la 51a edició del trofeu barcelonista. Abans de l'entrenament d'ahir, els futbolistes del primer equip van assistir a una xerrada del Col·legi Tècnic d'Àrbitres en la qual s'ha informat sobre les novetats reglamentàries impartides pel col·legiat Álvarez Izquierdo, que precisament arbitrarà el Trofeu Joan Gamper

Abans de l'inici del partit a les 20.30 hores, l'equip es presentarà davant l'afició. Les novetats són Denis Suárez, recuperat després d'un periple en el Vila-real i el Sevilla, André Gomes (València), Samuel Umtiti (Olympique de Lió), Lucas Digne (Paris Saint Germain), així com Sergi Samper, amb fitxa del primer equip. A tots ells se'ls sumarà, molt probablement, un nou davanter que alleugi els minuts al triplet Messi-Suárez-Neymar.

Absències destacades

Precisament Neymar i Rafinha són els únics que no seran avui al Camp Nou, ja que tots dos estan jugant els Jocs Olímpics amb la selecció del seu país. Quant a les baixes, l'última que s'ha produït és la de Thomas Vermaelen, cedit al Roma. Des de final de la temporada passada han abandonat el club català Dani Alves (Juventus), Marc Bartra (Borussia Dortmund), Sandro Ramírez (Màlaga), Martín Montoya (València) i Adriano (Besiktas). És molt probable que es concreti durant els propers dies la marxa de Douglas. Avui es començaran a veure les primeres passes del nou projecte, en un any en què el Barça defensarà el doblet conquistat l'any passat i tindrà, entre d'altres fronts, la renovació del seu entrenador Luis Enrique Martínez, que ha assegurat que "tenia la millor plantilla dels tres anys que porta al Barça". Els blaugrana començaran la temporada oficialment diumenge que ve, quan es provaran en l'anada de la Supercopa d'Espanya al Sevilla. La tornada es jugarà dimecres al Camp Nou.

El Camp Nou estrenarà gespa

El Camp Nou ja va completar el procés de canvi de gespa amb la particularitat que s'ha reforçat l'herba natural, existent fins ara, amb un model de gespa híbrid. Segons va informar el club blaugrana, el procés es va iniciar el passat 21 de juliol i el camp ja està condicionat perquè es pugui estrenar avui en el partit del Gamper.

El camp és cent per cent d'herba natural, format per panells d'1,2 metres d'ample i 3,5 centímetres de gruix, però s'ha reforçat amb la incorporació de fibres sintètiques mitjançant un cosit amb una màquina especial. Aquest tipus d'herba és molt utilitzat en terrenys de joc de la Premier League anglesa (a casa nostra també el té l'Avià, de Primera catalana), així com en els diferents camps de la NFL nord-americana. La gespa híbrida proporciona més estabilitat al terreny de joc perquè aquest sigui més uniforme per a la pràctica del futbol. El primer equip ja ha estat provant aquest tipus de gespa durant l'últim any en dues parcel·les de la Ciutat Esportiva i també en el camp d'entrenament Tito Vilanova.