El camp municipal del Xup serà l'escenari, aquest cap de setmana, d'una nova edició del Torneig Interbarris de Manresa, una competició itinerant en la qual hi participen els equips de la ciutat. Enguany el torneig serà organitzat pel Pare Ignasi Puig i tindrà la participació del Minorisa, la Balconada, la Pirinaica, el CE Manresa B, el Palillo i els amfitrions.

A diferència de l'any passat, el Gimnàstic, que no fa primer equip aquesta temporada, ha estat suplert pel Palillo, que és la gran novetat. Precisament, cal recordar que el Gimnàstic és el vigent campió del torneig, ja que es va imposar a la Pirinaica per 1-2.

En aquesta edició, dissabte es jugaran dos triangulars i els respectius vencedors disputaran la final l'endemà. El programa de partits, que tindran una durada de 45 minuts, és aquest: PI Puig-Minorisa (16.30 h), Minorisa-Balconada (17.20 h) i Balconada-PI Puig (18.10 h) pel que fa al primer triangular, i Pirinaica-CE Manresa B (19 h), CE Manresa B-Palillo (19.50 h) i Palillo-Pirinaica (20.40 h), pel que fa a l'altre.

La final està prevista per a les 11.45 h de diumenge. El Torneig Interbarris té també la col·laboració de l'Ajuntament de Manresa i de la delegació Bages/Berguedà de la Federació Catalana de futbol.

Ahir es va fer la presentació del torneig, en la qual hi van assistir Jordi Serracanta, regidor d'esports de l'Ajuntament manresà; Esteve Olivella, delegat de la Federació Catalana de Futbol en l'àmbit de la Catalunya Central; Paco Álvarez, president del PI Puig, i Jesús Ruiz, delegat del Comitè d'Àrbitres del Bages i Osona, a més de diversos representants dels clubs participants.

Álvarez va obrir els parlaments i va aclarir que en el torneig no caldrà estar federat per tal de jugar-hi, sinó que es podrà fer només ensenyant el DNI. També va dir que el torneig "és una oportunitat per veure jugadors". Al seu torn, Ruiz va explicar que en tots els partits hi haurà la presència de tres àrbitres, dos principals i un assistent. Olivella va afirmar que "algun cop ens ha costat trobar la manera de fer el torneig" i va afegir que encara es pot millorar. Per últim, Serracanta va destacar la visibilitat de l'esport a la ciutat.