L'atleta polonès Piotr Malachowski ha subhastat la medalla de plata guanyada en els Jocs de Rio de Janeiro per finançar el tractament d'un nen malalt de càncer, Olek, qui gràcies als més de 115.000 euros obtinguts podrà rebre als Estats Units el tractament mèdic necessari .

"La meva medalla de plata avui val molt més que fa una setmana", va dir a Efe l'orgullós llançador de disc, que en menys de cinc dies ha aconseguit reunir els diners necessaris per ajudar a Olek, un petit de només dos anys. La seva família no tenia els recursos necessaris per sufragar les despeses mèdiques que requereix la malaltia del seu fill.

"Lamentablement l'esport s'ha mercantilitzat molt en els últims anys i avui impera un altre esperit, tot i que encara hi ha esportistes solidaris, amb valors, que volen ajudar els altres i s'involucren en accions caritatives", afegeix aquest esportista, que avui mateix es reunirà amb la família de Olek per celebrar l'èxit de la subhasta.

A final de mes, el menor viatjarà amb la seva família als Estats Units per sotmetre a un tractament especial que l'ajudi a superar el seu càncer d'ull, explica Malachowski, qui també espera poder reunir-se en els pròxims dies amb Dominika i Sebastian Kulczyki, la parella d'empresaris que finalment s'han fet amb la seva medalla de plata.

"Encara no han recollit la medalla, i espero que ho facin personalment per poder conèixer-nos", explica Malachowski, que assegura que no trobarà a faltar el trofeu: "Una medalla és només un tros de metall, però la salut d'un nen val molt més ".

També la família de Olek se sent avui "feliç, molt feliç", com va explicar a Efe la seva mare, Gosia, de qui va partir la idea de contactar amb el llançador de disc a través del seu perfil públic a la xarxa social Facebook, primer per felicitar-lo i després per demanar-li ajuda.

"Poc després de la meva participació en els Jocs em va escriure Gosia, i jo no m'ho vaig pensar dues vegades perquè calia reunir els diners com més aviat millor, ja que en aquests casos no es pot esperar, hi ha molt en joc", assegura Malachowski.

A partir d'aquí l'atleta va posar la seva medalla de plata en una xarxa social de subhastes, i als pocs dies la xifra va arribar al necessari per al viatge als Estats Units i el tractament complet.

"Guanyar una medalla olímpica és el somni de tot atleta, i per descomptat que l'or és el més preuat. Vaig fer tot el possible per aconseguir-ho, però lamentablement no ha estat possible aquest cop, encara que el destí m'ha donat ara l'oportunitat d'augmentar el valor de la meva medalla de plata gràcies a la solidaritat ", diu l'atleta.