En el marc de la Festa Major, aquest diumenge 28 d'agost, tindrà lloc la segona edició de la Cronoescalada al Parc de Puigterrà, amb un distància d'1 quilòmetre amb 100 metres de desnivell positiu i amb un total de 185 esglaons, des del Passeig Pere III fins al parc, organitzada per l'Ajuntament amb la col·laboració del Club Atlètic Manresa. La sortida de la prova, a les 11:30h entre la Xixonenca i la Biblioteca del Casino, es realitzarà de forma esglaonada, en intervals de 30 segons entre corredor i corredor seguint l'ordre correlatiu invers al del dorsal assignat, és a dir, que l'últim corredor serà el dorsal núm 1. Prèviament, des de les 10:30h hi haurà diferents curses per a infants i joves de 0 a 16 anys.

En l'edició de l'any passat hi van participar 52 adults i una seixantena d'infants, en total uns 120 participants en una cursa que va guanyar Albert Baronet, del CA Vic i que enguany no podrà participar per lesió, amb un temps de 3'06". Meritxell Soler, del Club Atlètic Manresa, va ser la guanyadora femenina amb 3'49", que també participarà en aquesta edició, on també es podrà veure Abdeslam Louah, del Club Esportiu Sant Julià d'Andorra, finalista Absolut del Campionat d'Espanya en 1.500 metres i principal favorit per a aquesta prova.

El regidor d'Esports de l'Ajuntament, Jordi Serracanta, la presidenta del CAM, Mercè Rosich, el director tècnic del CAM, Joan Lleonart, i el vicepresident del CAM, Manel Molera, han fet la presentació de la Cronoescalada en el mateix Parc de Puigterrà. Serracanta s'ha mostrat content pel fet que «el Club Atlètic agafés aquest repte l'any passat i que enguany el vulgui tornar a impulsar perquè l'esport sigui present en la Festa Major, un objectiu que persegueix el nostre Ajuntament». Mercè Rosich espera que «s'agafi el referent de la cursa i que la gent es vagi atrevint i ho vagi provant, ja que és una cursa molt dura, però alhora pot engrescar a participants que busquin altres tipus de sensacions. Esperem que es consolidi i cada any puguem incrementar el nombre de participants».

En aquesta edició ja hi ha una trentena d'inscripcions, que restaran obertes de forma virtual fins demà a les 13 hores a l'adreça https://www.runedia.com/inscripció/201622411/, però també es podrà fer-ho el mateix dia de la prova fins a un límit de 152 dorsals. El preu de l'incripcio és de 5 euros i inclou esmorzar, cronometratge amb xip, samarreta commemorativa i sorteig d'un parell de sabatilles (gentilesa de Rios Running), un pack de material del Sobrerroca i 6 lots de productes Mebaline.