En el marc de la festa major, aquest diumenge 28 d'agost, tindrà lloc la segona edició de la Cronoescalada al parc de Puigterrà, amb un distància d'1 quilòmetre amb 100 metres de desnivell positiu i amb un total de 185 esglaons, des del Passeig Pere III fins al parc, organitzada per l'Ajuntament amb la col·laboració del Club Atlètic Manresa. La sortida de la prova, a les 11.30 h entre la Xixonenca i la Biblioteca del Casino, es realitzarà de forma esglaonada, en intervals de 30 segons entre corredor i corredor seguint l'ordre correlatiu invers al del dorsal assignat, és a dir, que l'últim corredor serà el dorsal núm 1. Prèviament, des de les 10.30 h hi haurà diferents curses per a infants i joves de 0 a 16 anys.

Espectacle assegurat

En l'edició de l'any passat hi van participar 52 adults i una seixantena d'infants, en total uns 120 participants en una cursa que va guanyar Albert Baronet, del CA Vic, qui enguany no podrà participar per lesió, amb un temps de 3'06". Meritxell Soler, del Club Atlètic Manresa, va ser la guanyadora femenina amb 3'49", i també participarà en aquesta edició, on també es podrà veure Francisco Roldán, del FC Barcelona, vigent campió de Catalunya absolut en 1.500 metres llisos i recordista català absolut en 800 metres llisos, i el seu company d'entrenament Abdeslam Louah, del Club Esportiu Sant Julià d'Andorra, finalista absolut del Campionat de Catalunya en 1.500 metres, principals favorits per a aquesta prova. També ha confirmat l'assistència la migfondista manresana júnior Mireia Via (Avinent Manresa) que és l'actual subcampiona catalana júnior dels 800 metres llisos.

El regidor d'Esports de l'Ajuntament, Jordi Serracanta, s'ha mostrat content pel fet que "el Club Atlètic col·labori perquè l'esport sigui present en la festa major, un objectiu que persegueix el nostre Ajuntament". La presidenta del CAM, Mercè Rosich, espera que "es consolidi i cada any puguem incrementar el nombre de participants".

En aquesta edició ja hi ha una trentena d'inscripcions, i aquestes estaran obertes de forma virtual fins avui a les 13 hores, però també es podran fer el mateix dia de la prova fins a un límit de 152 dorsals. El preu de la inscripció és de 5 euros i inclou esmorzar, cronometratge amb xip, samarreta commemorativa i sorteig de material.