L'eslovè Aleksander Ceferin va ser escollit ahir nou president de la UEFA després d'obtenir 42 vots de suport davant dels 13 sumats per part de Michel Van Praag, que era el seu únic contrincant, en la votació del Congrés Extraordinari de la UEFA, celebrat a Atenes.

Ceferin, advocat amb fama de recte i president de la Federació Eslovena de Futbol, s'ha convertit així en el setè president de la UEFA, i supleix el francès Michel Platini, que va dirigir l'organització des del 2007 fins a ser inhabilitat per la FIFA per incomplir el codi ètic i va ser sancionat per un període de quatre anys sense càrrecs.

"Gràcies pel suport de tothom que m'ha votat. És un gran honor i una gran responsabilitat per a mi. La meva bella Eslovènia i la meva família n'estan orgullosos, i espero que un dia vostès també ho puguin estar de mi". L'emocionat Ceferin va superar àmpliament, després de la primera votació, la xifra de les 28 adhesions que necessitava per ser proclamat president. El 100% de les 55 associacions que hi ha a la UEFA va participar en una votació sense abstencions i un sol nul. Ceferin serà president fins al congrés de la UEFA del 2019, ja que ha de finalitzar el període que quedava a Platini i no els 4 anys de reglament que té cada president. La darrera elecció de Platini va ser el 24 de març del 2015, quan va assumir el seu tercer mandat abans que li arribés la inhabilitació.