Córrer i nedar. Aquestes són les dues disciplines que engloba el Swimrun, un trail polivalent que es viurà per primer cop a Catalunya en la modalitat de muntanya i amb la Baells com a escenari, i s'allunyarà del mar per situar-se en un dels racons més singulars del Berguedà. La prova es disputarà el dia 2 d'octubre i ja s'han obert les inscripcions per participar-hi.

Amb 22,7 km de distància, la Swimrun de la Baells combinarà els trams de trail de muntanya amb la natació en aigües obertes, sense transicions ni interrupcions, amb una participació màxima de 200 esportistes. Per apuntar-s'hi cal adreçar-se a: http://inscripciones.pangeattitude.com/aWRtPTEmY29kaT00/.

El Swimrun és una modalitat adreçada als esportistes que gaudeixen tant corrent com nedant i permet competir alternant les dues modalitats dins d'un mateix recorregut. A la trobada de la Baells, l'aventura arrencarà a Vilada, i els participants hauran de seguir un recorregut format per 5 trams de terra i 4 més d'aquàtics al voltant de l'embassament, fins a completar els 22,7 km d'un traçat que tindrà la meta al Berga Resort. En total seran 20 km corrent (87%) i 2,7 de natació (13%), amb un màxim de 900 m nedats seguits.

S'hi podrà participar en parella o individualment; hi haurà cinc avituallaments i la prova es podrà completar en un màxim de sis hores. "Serà la primera swimrun de muntanya, perquè totes les que s'han fet fins ara són al mar; en el nostre cas, traslladarem la part de natació a l'embassament de la Baells. A més, tot i que el swimrun normalment es fa per parelles, en el nostre cas també es podrà fer de forma individual", va explicar David Prieto, director de la prova.